Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: Подносим оставку због изборног неуспеха, остајем у Дверима

0

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић на конференцији за новинаре објавио је да "подноси оставку због изборног неуспеха".

„Желим сваки успех новом руководству покрета Двери. Идеја Двери је неуништива и већа од било ког појединца, зато нема очајавања, али има морала и преузимања одговорности у политици“, рекао је Обрадовић, који је у централи странке прочитао и потписао неопозиву оставку.

„На крају своје каријере пробити комплетну медијски блокаду и цензуру у Србиј и да неће бити ниједног режимског медија који данас неће известити о мени. Данас ће сви режимски медијим морати да објаве да сам поднео оставку на место предсеника Покрета Двери“, рекао је Обрадовић, који је навео да остаје у Покрету.

Најавио је да ће паузирати од јавних и медијских наступа, истичући да је „презаситио“ јавност својим јавним медијским наступима и да то у име Двери треба да ради неко други.

„Нисам слушао три политичка саветника која су ми најбоље желела, јер сам мислио да сам паметнији. То су моја супруга, мајка и ташта. Све три су ми саветовале да не помињем имена, да ћу настрадати због тога, а ја сам мислио да сам довољно снажан да то могу да издржим. Али, картели који владају Србијом су изгледа јачи“, каже Обрадовић.

Каже да је током ових избора неко имао циљ да суверенистичке и проруске политичке опције остану испод цензуса.

Он је више пута током конференције поновио да на власти није био никада, као ни његова коалициона партнерка на листи Национално окупљање Милица Ђурђевић Стаменковски, али да грађани нису одлучили да им пруже шансу за то.

Као највећи проблем лошег изборног резултата, Бошко Обрадовић оцењује то што се нису све суверенистичке и патриотске политичке опције ујединиле а то, како истиче, никако није кривица Двери.

Двери су на ванредним парламентарним изборима 2023, где су наступале у коалицији са Заветницима, освојиле 2,78 гласова, што није довољно за прелазак цензуса од три одсто, а тиме ни улазак у Скупштину Србије.

Такође, ова коалиција није прешла цензус ни у Београду, тако да одборнике неће имати ни у градској скупштини.