Прочитај ми чланак

Радикали поручили властима: Радета и Јојић ни по коју цену не смеју у Хаг! (ВИДЕО)

0

Председник Извршног одбора Српске радикалне странке (СРС) Ђурађ Јакшић изјавио је данас да се СРС најозбиљније припрема за изборе у Београду и да је спремна да постане парламентарна странка.

На конференцији за новинаре у централи СРС, Јакшић је навео да радикали добро знају који су проблеми градјана и да су премни да их реше као и да очекују подоршку градјана.

Рекао и да СРС није изненадило што су Александар Шапић и СПАС приступили Српској напредној странци (СНС), те подсетио да је у СНС и бивши кадар Демократске странке (ДС) Горан Весић.

Јакшић је оценио и да сада СНС недостаје још само председник Странке слободе и праве (ССП) Драган Дјилас па да у тој странци буде „екипа ДС“ које је, како је рекао, 2008. године преузела и потом „опљачкала град“.

Повоом хапшења председбника општине Палилула и фунционера СНС Александра Јовиића, он је рекао да радикали захтевају од СНС да у борби против корупције и криминала иду до краја, а не да се све заврши на Јовичићу.

Јакшић је поновио став СРС да је Ратко Младић херој који је бранио српски народ, а да је Хашки труибун основан да би судио само Србији.

Он је изразио уверење и да фунционери СРС Вјерица Радета и Петар Јојић неће бити изручени по захтеву Хашког трибунала те подсетио да је Виши суд у Београду 2016. године донео одлуда нема правног основа за то изручење.

„Не постоји апсолутбно никакав основ да додје до изручења Радете и Јојића“, рекао је Јакшић те изразио уверење да председник Србије Александр Вучић из тог разлога неће подлећи притисцима и да неће допустити изручење Радете и Јојића.