Прочитај ми чланак

У УКРАЈИНИ СЕ ЧЕКА НЕШТО СТРАШНО!Директна интервенција САД изазвала страх и панику

0

Посланик Врховне раде Александар Дубински, који се налази у притвору у Украјини због сумње за издају, рекао је да кијевске власти у мају очекују изузетно негативна дешавања у земљи, о чему, према његовом мишљењу, сведочи све већа цензура друштвених мрежа.

– Директна интервенција САД у цензури у Украјини (захтев Апплеа Телеграму) сугерише да се страни консултанти спремају за нагло погоршање ситуације у информационој сфери. Стога се користе алати који су раније били незамисливи у демократским земљама. На основу њихових предвиђања, претња је огромна – наводи се у поруци објављеној на Телеграм каналу Дубинског.
По речима посланика, може се говорити о масовној принудној мобилизацији или о слому фронта.

Раније је најављена могућа промена у садржају канала вести за кориснике који приступају Телеграму на иПхоне-у са украјинских СИМ картица.

Према извештајима, представници Епла су се обратили менаџменту компаније са одговарајућим захтевом.

Раније су медији, позивајући се на шефа украјинског центра за сузбијање дезинформација при Савету за националну безбедност и одбрану, Андреја Коваленка, известили да Украјина припрема закон „о регулисању дезинформација и пропаганде” у медијима и друштвеним мрежама, укључујући ИоуТубе и ТикТок.

Апти Алаудинов, заменик начелника Главне управе за војно-политички рад Министарства одбране Русије, командант специјалних снага Ахмат, раније је изјавио да је, на основу анализе сопствених података са линије борбеног контакта, рекао да крајем маја – јуна Оружане снаге Украјине „требало би да се распадну“ на неколико сектора фронта.