Прочитај ми чланак

Путин на вези с Николићем и Орбаном

0

putin-nikolic

Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са председником Србије Томиславон Николићем и мађарским премијером Викотором Орбаном.

Како је саопштио Кремаљ, они су разговарали о перспективама енергетске сарадње.

Они су, како се наводи, размотрили билатералну сарадњу и даљи рад у енергетској сфери у светлу обуставе пројекта Јужни ток, пренео је Тасс

Николић је у јучерашњем интервјуу “Новостима“ најавио да ће иницирати директан контакт са руским председником о судбини Јужног тока, а тај лист данас пише да ће српски председник од Путина затражити све информације о суспензији тог пројекта.

Очекује се да лидер највеће земље света изнесе даље планове у вези са овим капиталним пројектом, који је укочила Европска унија.

Председник Николић, наводе “Новости“ жели да чује од Путина да ли је дефинитивно стављена тачка на изградњу гасовода, или постоји нада да се ипак постигне договор на предстојећем састанку 9. децембра у Бугарској.

Према писању “Новости“, први човек Србије требало би и да размотри могућности како да Москва Србији, у енергетском смислу буде “ветар у леђа“, јер је наша земља полагала велике наде у изградњу „Јужног тока“.

Председник Николић је у јучерашњем интервјуу за „Новости“ изразио очекивање да је могућ договор између Србије и Русије и око ревизије енергетског споразума.

Он је рекао и да „без срџбе“ треба да се седне и разговара са званичницима из Кремља. Изнео је, такође, и да не може само Србија да сноси последице измењених околности када је реч о изградњи гасовода..

(Танјуг)