Прочитај ми чланак

ПУПС: Промена власти у Војводини немогућа, о Београду није разговарано

0

Потпредседник Партије уједињених пензионера Србије Момо Чолаковић изјавио је данас да промена власти у Војводини није могућа, а да према његовим информацијама, до сада није било разговора о промени владајуће коалиције у Београду.

 

„У Новом Саду је промењена власт, а у Војводини то сада није реално ни могуће“, казао је Чолаковић.

Упитан да ли се може очекивати промена власти у Београду, он је навео да према његовим информацијама о томе није било разговора с потенцијалним новим партнерима, али ни унутар самог ПУПС-а.

„Таквих разговора, према изјавама председника Градског одбора ПУПС-а Милана Кркобабића, није било до сада, а да ли ће бити – о том потом. Знам да таквих разговора у оквиру партије није било“, казао је Чолаковић.

Поједини медији су јуче објавиле да је лидер социјалиста Ивица Дачић решио да ускрати подршку градоначелнику Драгану Ђиласу и његовој Демократској странци у Скупштини Београда, чиме би садашња већина зависила од четири одборника ПУПС-а.

Представници УРС-а и ЛДП-а рекли су јуче за агенцију Бета да су почели припреме за евентуалне ванредне изборе у Београду и оценили да је могуће да они буду одржани ове године.

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић најавио је да ће власт у Београду бити тема следеће седнице Главног одбора СНС-а, после које ће бити познато шта ће напредњаци предузети у главном граду.

 

(Бета)