• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ПУКЛИ НАПРЕДЊАЦИ! Мaсовни прелет универзитетских професора из СНС у РAДИКAЛЕ!
Прочитај ми чланак

ПУКЛИ НАПРЕДЊАЦИ! Мaсовни прелет универзитетских професора из СНС у РAДИКAЛЕ!

0
СРС предсравила придошлице из СНС-а ФОТО Д. Ристић

СРС предсравила придошлице из СНС-а ФОТО Д. Ристић

Група интелектуалаца из Врања, универзитетских професора и њихових сарадника, напустила је СНС и прешла у Српску радикалну странку и сада чини Савет за образовање и културу Пчињског округа СРС.

Ову групу чине проф. др Јаворка Маринковић, доц. др Србољуб Димитријевић, проф. др Србољуб Ђорђевић, сви са Учитељског факултета, затим дипл. правник Дарко Димитријевић и проф. др Драгољуб Величковић Роде, који је нешто раније прешао у редове радикала.

Поред њих, Председник Окружног одбора ове странке Горан Чворовић је најавио још прелазака професора и интелектуалаца и, како је рекао, та бројка ће „премашити 30 нових чланова“.

Чворовић је рекао да све оно што није препознато на другом месту, СРС изузетно цени и нови чланови странке ће се максимално укључити у разради програма на којем су започели рад.

– Основна идеја програма из области образовања је да Врање постане универзитетски центар и та идеја ће бити реализована уз помоћ будуће власти, за коју смо све сигурнији да ће бити радикалска – изнео је Чворовић.

30mart_ProkupljeПрофесор Драгољуб Величковић каже да се у његовом случају не ради о преласку, већ о враћању, јер је својевремено био члан Народне радикалне странке Вељка Губерине, из које су настале многе друге.

– Ја нисам ни у сну био “јуловац”, како пишу поједини ботови, већ сам у једном мандату био одборник Групе грађана „Покрет за Врање“.

У СНС сам ушао са идејом да помогнем, али нема шансе да они са оваквим кадровима ураде нешто за овај град.

Дозволили су да Врање воде два човека из „Симпа“, фабрике која сахрањује овај град.

Од шест универзитетских професора, ниједан није био укључен у рад Комисије за образовање, нити је могао да буде одборник – објашњава Величковић.

Професорка Јаворка Маринковић, која ће бити на челу Савета за образовање и културу СРС-а, каже да су њени мотиви преласка у ову странку везани за њено звање.

– Српски језик је основна културна тековина српског народа и ја сам, као и сви професори, спремна да дајем.

Уколико волите свој народ, онда морате да будете спремни да да дате допринос побољшању живота и напретку свог народа.

У СНС-у није било могуће успоставити никакав дијалог и расправу, јер су све одлуке унапред доношене из централе – открива Маринковић.

Горан Чворовић је најавио и предизборни митинг СРС, 2. априла на платоу испред Галерије Народног музеја, на којем ће говорити председник странке Војислав Шешељ, потпредседник Зоран Красић и генерал Божидар Делић.

Извор: ОК Радио