Прочитај ми чланак

И Трамп тражи да се Бајден тестира на дрогу уочи председничке дебате

0

Сумњу да је Бајден на лековима поткрепљује чињеница да се председник САД повукао у Кемп Дејвид где се припрема за дебату

Бивши и могуће будући председник САД Доналд Трамп затражио је да актуелни председник САД Џозеф Бајден буде подвргнут тесту на стимулансе пре прве председничке дебате у четвртак, 27. јуна, на Си-Ен-Ену.

„Тест на лекове за непоштеног Џоа Бајдена??? И ја бих одмах пристао на један!!!“, написао је Трамп на својој друштвеној мрежи „Трут сошл“ након што су он и његови савезници више пута сугерисали да ће Бајден (81) бити под лековима током форума у ​​Атланти, пренео је „Њујорк пост“.

Исто је инсинуирао и некадашњи лекар Беле куће Рони Џексон јер сумња да постоји реална шанса да ће Бајден бити дрогиран како би „појачао менталну оштрину“ током дебате.

Сумњу да је Бајден на лековима поткрепљује чињеница да се председник САД повукао у Кемп Дејвид где се припрема за дебату – наводно, тамо му његови помоћници далеко од очију јавности подешавају дозе лекова како би се довео у ред за дебату.

„Не постоји универзум у којем (Бајден) неће бити под лековима пре дебате. Ако жели да то негира, требало би да понуди тест на недозвољене супстанце, али сви знамо да то неће учинити“, рекао је један Трампов савезник за „Њујорк пост“.

Џозеф Бајден је иначе већ најстарији председник у историји Сједињених Држава – има 81 годину – а уколико би био реизабран за шефа Беле куће, на крају другог мандата имао би 86 година. Трамп и други републиканци често указују на Бајденове гафове, али и физичке посртаје којих је у последње време све више – само протеклих дана је имао епизоде на прослави Дана Д, као и на састанку лидера Г7 у Италији.

Априлска анкета „Њујорк тајмса“ показала је да 72 одсто америчких гласача, укључујући више од половине демократа, верује да је Бајден престар да би био „ефикасан“ председник.