Прочитај ми чланак

ПРОВАЉЕН: Вучић свечано отворио празну халу „Џонсон електрик“ у Нишу

0

490x370_Svecano-otvaranje-nove-hale-JV

Премијер Србије Александар Вучић пресекао је врпцу нове хале „Џонсон електрик“ у Нишу, најављујући да ће у нишким погонима те фабрике до 2020. године радити 3.400 људи, 2.900 више него данас.

У присуству директора операција „Џонсон електрик“ за Европу, Лорана Кардона и градских челника најављено је значајно повећање производње у погонима фабрике у Нишу.
Поред досадашњих 15 милиона евра које је наводно уложила компанија из Хонг Конга и 6.7 милиона које су дали порески обвезници Србије, челници „Џонсон електрик“ најављују додатних 50 милиона евра улагања.

Ми данас у Нишу производимо 250.000 мотора на месечном нивоу, а по завршетку друге фазе очекивана производња ће прећи 5 милиона мотора месечно – кажу у овој компанији.

Ова компанија, како је саопштено, тренутно запошљава око 600 људи, док је планирано да до краја године повећају на 1.000.

Празна производна хала и најава нових запошљавања; Фото: ЈВ

Празна производна хала и најава нових запошљавања; Фото: ЈВ

Онда ће пропорционално расти из године у годину, како би током 2021. достигао број од 3.400 радника – кажу у фабрици.

Оцењујући да је нишки погон „Џонсон електрика“, како је рекао „можда најбоља фабрика коју Србија има“, премијер Вучић је целу инвестицију назвао „великим чудом“.

Од почетка сам био присутан у прављењу овог, сада већ могу рећи не малог, него великог чуда, које ће Нишу и Нишлијама вратити стару славу и донети престиж какав нису мислили да је могуће да се поново догоди, а многим неверним Томама показати да је могуће да направимо велики резултате – рекао је Вучић.

Док су се челници фабрике и Владе Србије обраћали новинарима и гостима са бине, са једне њене стране били су „стари“ погони, отворени септембра 2009, док је са друге стране била потпуно празна хала.

 

Јужне вести