Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ „ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА“: Вучић припрема контрамитинг у Новом Саду

0

Организатори протеста "Један од пет милиона" у Новом Саду, најавили су данас да ће протест бити одржан у том граду и 12. априла, за када је заказан и митинг у оквиру кампање "Будућност Србије".

Како је наведено у најави протеста, Градјанска иницијатива „Један од пет милиона“ поднела је данас и званичну пријаву свог протестног скупа за петак 12. април у Новом Саду.

Место и време одржавања скупа су исти као и за све протесте који се у Новом Саду одржавају сваког петка од 18. јануара, а то је Позоришни трг у 18 часова.

„Скуп присталица актуелне власти који за исти дан и исто време у центру Новог Сада најављују и припремају водја режима Александар Вучић и његова Српска напредна странка, биће заправо контрамитинг сасвим у духу последње деценије прошлог века и злогласних контрамитинга Слободана Милошевића“, пише у најави.

Додаје се да организовање митинга „Будућност Србије“ у Новом Саду представља „покушај власти да изазове медјусобне сукобе учесника два скупа“.

„Све да би им тај сукоб послужио као изговор за државну и сваку другу репресију према организаторима и учесницима антивладиних протеста, а можда и забрану централног протеста који се дан касније одржава у Београду“, стоји у најави.

Додаје се да најава режимског скупа у исто време и „практично на истом месту када се одржава и градјански протест против тог истог режима“ није уплашила учеснике протеста „Један од пет милиона“.

„Није нас уплашила, али је недвосмислено показала како нашу земљу данас воде неодговорни људи опасних намера. У режимском контрамитингу видимо и остварење претње коју је пре две недеље упутио новосадски градоначелник Милош Вучевић, када је јавно позвао присталице власти да се обрачунају са својим политичким противницима и градјанима који протестују“, пише у најави.

Додаје се и да „евентуално насиље и сукобе 12. априла могу изазвати једино присталице власти“, те да за такав развој догадјаја и за поступке на контрамитингу „одговорност треба искључиво да сносе организатори контрамитинга“.

„Сви скупови ‘Један од пет милиона’ у Новом Саду су до сад прошли без и најмањег инцидента што недвосмислено показује како је реч о мирним протестима који ће такви и остати“, поручили су организатори протеста „Један од пет милиона“ у Новом Саду.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!