• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ „Мађарски зид, напад на Вучића…Србија неће наседати на провокације!“ ВИДЕО
Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ „Мађарски зид, напад на Вучића…Србија неће наседати на провокације!“ ВИДЕО

0
Прeдсeдник Србиje Тoмислaв Никoлић изjaвиo je дaнaс дa Србиja нeћe нaсeдaти нa прoвoкaциje и улoжићe свe нaпoрe дa Бaлкaн будe трajнa oaзa мирa и стaбилнoсти. Никoлић je нa кoнфeрeнциjи зa нoвинaрe сa прeдсeдникoм Румуниje Клaусoм Вeрнeрoм Joхaнисoм рeкao дa je њихoвa зajeдничкa пoрукa дa je циљ дa нaрoди Бaлкaнa живe у миру, кao дoбрe кoмшиje, и дa су oбe зeмљe спрeмнe дa сe зa тaj циљ бoрe кao сaвeзници и приjaтeљи. Фoто: Танјуг - Дрaгaн Стaнкoвић

Прeдсeдник Србиje Тoмислaв Никoлић изjaвиo je дaнaс дa Србиja нeћe нaсeдaти нa прoвoкaциje и улoжићe свe нaпoрe дa Бaлкaн будe трajнa oaзa мирa и стaбилнoсти. Никoлић je нa кoнфeрeнциjи зa нoвинaрe сa прeдсeдникoм Румуниje Клaусoм Вeрнeрoм Joхaнисoм рeкao дa je њихoвa зajeдничкa пoрукa дa je циљ дa нaрoди Бaлкaнa живe у миру, кao дoбрe кoмшиje, и дa су oбe зeмљe спрeмнe дa сe зa тaj циљ бoрe кao сaвeзници и приjaтeљи. Фoто: Танјуг – Дрaгaн Стaнкoвић

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да Србија неће наседати на провокације и уложиће све напоре да Балкан буде трајна оаза мира и стабилности.

Николић је на конференцији за новинаре са председником Румуније Клаусом Вернером Јоханисом рекао да је њихова заједничка порука да је циљ да народи Балкана живе у миру, као добре комшије, и да су обе земље.

Председник је, међутим, навео да се и поред великог труда да овај део Европе крене напред и да се обезбеди бољи стандард живота грађана, опет постављају искушења и препреке, а неки би и „поново да нас гурну у сукобе и враћају у прошлост“.

Као пример, Николић је навео сукобе у Македонији, проблем миграната који је навео Мађарску да донесе несрећну одлуку да подигне зид ка Србији…

Он је додао да је пример и недавни „покушај линча премијера Србије на месту које би самом својом страшном суштином требало да позива на мир и опраштање само врх леденог брега нестабилности, створено злоделима оних који се лажно куну да су им мисли посвећене успостављању мира у региону као и нама“.

– Србија неће наседати на провокације, већ ће показати величину – поручио је Николић.

Како је навео, земље на Балкану би требало да покажу да могу да раде заједно као људи и као добре комшије, да несугласице решавају разговорима, и да у том смислу, не само да следе пример Европе, већ да буду пример.

Према његовим речима, Руминија и Србија немају шта да забораве и опросте једна другој.

– Тако је било одувек и трудићемо се да тако буде заувек – поручио је Николић.

Извор: Tанјуг