Прочитај ми чланак

ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ су угрожена ако не скупљају сигурне гласове

0

На седници Административног одбора у Народној скупштини Републике Србије, шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић поставио је питање о најновијим отпуштањима запослених у Скупштини Србије.

Наиме, ових дана су отпуштене три наше колегинице: Славица Цветиновић, Сања Петрић и Мирјана Симић: „ Надлежни представници владајуће већине у НСРС недовољно брину о правима запослених у Народној скупштини. Три спремачице су пре неколико дана добиле отказ, и није јасно зашто то питање није стављено на дневни ред Административног одбора у чијој надлежности је систематизација радних места запослених у Скупштини, како би се размотрило зашто се то десило. Овим женама су давана обећања да ће им се уговор о раду продужити, али се то није десило и оне су отпуштене без објашњења, иако псотоји потреба за радницима на тим пословима.

Ја овде људски и колегијално указујем на дупле стандарде који постоје. Када се ради о дуплим и тродуплим функцијама народних посланика то може на дневни ред и то се одмах изгласава, а када се ради о отказу три наше колегинице, које брину свакодневно о условима нашега рада у Народној скупштини, онда се то не стави на дневни ред“ – истакао је Обрадовић.

С обзиром да по систематизацији радника на тим позицијама фали, поставља се питање да ли су ова отпуштања политички обојена и да ли је прави разлог то што ће на та места да се запосли неко ко ће да скупља сигурне гласове за СНС.

Информативна служба Двери