Прочитај ми чланак

ПОМОЗИ БОЖЕ, шта смо гласали – то добијамо: Напредњацима 158 мандата?

0

vucic2

Завршени су ванредни парламентари и редовни покрајински и локални избори у Србији. Први незванични резултати почели су да пристижу из изборних штабова, а прве озбиљније сазнали смо нешто пре 21 час, када је ЦеСИД дао своју незваничну прогнозу. ЦеСИД је наставио да даје податке током ноћи и, према последњим, Српска напредна странка је освојила 51,5 одсто гласова после обрађених 56,6 одсто бирачких листића.

Такође, према изјавама из владајуће, Српске напредне странке, они су апсолутни победници избора и, на начин на који су они бројали гласове, од 250 места у Скупштини Србије њима ће да припадне чак 158.
Иначе, према подацима ЦеСИД-а до 19 часова гласало је 52,9 одсто бирача. Грађани Србије могли су да гласају до 20 часова, када су затворена биралишта. Сви који су се затекли на биралиштима у тренутку затварања могли су да остваре своје право гласа.

Напредњаци доминирају

ЦеСИД је саопштио прелиминарне резултате гласања на основу 56,6 одсто обрађених гласачких листића – према тим резултатима за сада је пет странака прешло цензус од 5 одсто.

izbori srbija

Демократе дрхте: Чекају иза затворених врата

Када је у просторије Демократске странке ушао председник Бојан Пајтић, за њим су стигли Александра Јерков и Горан Јешић. Врата су била затворена, нико ништа није причао, а кад су стигле прве реакције – биле су очекиване – крађа! Нису они лоше радили, уништавали Србију од 2000. па наовамо, него је проблем – власт која је покрала изборе. Шта је власт крала, а шта није, показаће време, до тада – сви проценитељи избора кажу да се ДС врти око цензуса… Да, има разлога за страх.

izbori vojvodina
Чеда, Борис, Чанак: Калимеро! СНС крив за све!

У изборном штабу ЧБЧ тврде да је било доста неправилности – стотине недостајућих гласачких листића, незапечаћена кутија, куповина гласова… Како тврде Чеда и другари, кад је реч о недостајућим листићима, рекордер је Обреновац где их недостаје 600, док у Нишу недостаје око 300 листића, у Новом Саду 400, а у Шиду 100.

На више места, како кажу Борис и пријатељи, уочено је гласање без личне карте, али и да се унутар бирачког места организују изборни штабови. Чанак и друштво за ово оптужују коалицију окупљену око СНС.

(Вести)