Прочитај ми чланак

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР ДС: Посечен велики број стабала на Фрушкој гори

0

Покрајински одбор Демократске странке у Војводини (ПО ДС) саопштио је данас да су радници Јавног предузећа "Национални парк Фрушка гора" овог викенда посекли велики број стабала на деловима "стазе здравља" око Осовља на Фрушкој гори.Одбор те странке апеловао је на стручањаке, екологе и градјане да се огласе поводом "лошег управљања" Фрушком гором, чиме је угрожен животињски и биљни свет на тој планини.

„Захваљујући овим стазама, којих има по целој планини, људи могу безбедно да се крећу кроз природу, јер су стазе биле обележене, очишћене и одржаване. Све то је годинама радјено волонтерски, уз напор и сопствена средства планинара и ентузијаста, а држава, нити Јавно предузеће НП Фрушка гора, нису то препознали као добробит, већ су ушли у шуму и дивљачки тестерама посекли вишедеценијски труд у само једном дану“, наводи се у саопштењу одбора те странке.

Они су додали да ће посета за четворочлану породицу Националном парку Фрушка гора ускоро износити 2.600 динара дневно, шта су оценили као још један ударац на здравље и добробит градјана.

„Фрушка гора није ресурс за иживљавање владајуће већине, већ је наш еколошки капитал, наш залог за будућност, коју можемо доживети једино уколико се што пре посветимо нашим природним ресурсима“, казао је председник ПО ДС Небојша Новаковић.