Прочитај ми чланак

ПОДРШКА ЗА БОШКА Велики народни протест сутра испред Скупштине од 17 сати! (ВИДЕО)

0

Скуп под називом "Слобода, сигурност и правда за све" у ком ће учествовати грађани и присталице опозиције биће организован у недељу у 17 часова испред Скупштине Србије.

На скупу ће грађани симболично исказати незадовољство радом и контроверзним одлукама режима, а подржаће и све актере који се боре за демократију, слободу и фер и поштене изборе.

Поред присталица опозиционих странака који ће учествовати на овом скупу, присуство је најавио и покрет Двери, чији лидер Бошко Обрадовић, као и посланик Иван Костић већ седми дан штрајкују глађу, борећи се за нормално стање у држави и дијалог власти и опозиције о изборима.

Двери су саопштиле да је „прва четири од пет захтева“ које су за прекид штрајка глађу изнели Обрадовић и Костић „врло једноставни испунити“, јер представљају поштовање Устава Србије.

– Пети захтев, који се тиче одлагања антиуставних, антидемократских и здравствено небезбедних избора, је такодје нешто најнормалније што се тражи, јер су избори одложени и у другим европским државама попут Русије, Пољске и Северне Македонији – наводе Двери.