Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКИ БЛОК ЋЕ ЈАЧАТИ: Двери и ДСС да се спремају за изборе

0

Patriote srpskej8

После формирања Патриотског блока председница Санда Рашковић Ивић каже да је десница и даље отворена за формирање коалиције.

“Још увек има много заинтересованих странака и удружења која ћемо примити. Ту је и Српски отаџбински фронт Синише Ковачевића који нам се пред одморе прикључио, биће још људи, биће још удружења и мањих странака.

То су углавном странке националне оријетације, грађанске просвећене деснице и таква удружења са којима ћемо ми вероватно у септембру или октобру формирати једну координацију. Направићемо концепт тог блока и изаћи на изборе”, сматра Рашковић Ивић.

Академик Коста Чавошки: Двери и ДСС да се спремају за избореCatena Mundi Kosta Cavoski

За сад можемо само да нагађамо да ли ће бити ванредних парламентарних избора. Одлуку о томе донеће Вашингтон, а не Београд. Без обзира на то, Двери и ДСС треба да се припремају и да уђу и кампању као да ће их бити по Божићу или најкасније у марту 2016.

Први разлог за изборе: Иако је два пута наводно реконструисао Владу и мењао састав Владе, Александар Вучић сматра да прави људи не седе на министарским местима и да је време за ванредне изборе.

Други разлог за изборе је што Вучић подозрева од Томислава Николића и од могућности да актуелни Председник Србије одвоји део СНС-а и тиме себи обезбеди подршку за други председнички мандат. Ванредним изборима, не би оставио довољно маневарског простора да се тако нешто ефикасно уради са владајућом странком.

Трећи разлог, који је и пресудан, је став странаца и он ће бити уобличен почетком септембра након састанка Вучића са Бајденом.

За сад можемо само да нагађамо да ли ће бити ванредних парламентарних избора. Одлуку о томе донеће Вашингтон, а не Београд. Без обзира на то, Двери и ДСС треба да припремају кампању као да ће их бити по Божићу или најкасније у марту 2016.

Извор: Србин.инфо