Прочитај ми чланак

Папић: Стефановић ме двапут звао због Беливуковог пајтоса

0

Да тада није било позива од бившег министра (Небојше) Стефановића ка мени, а везано за господина (Марка) Миљковића, ја никада не бих ни био тамо где сам био - рекао је Горан Папић, бивши начелник СБПОК-а који је ухапшен у марту због сумње да је трговао утицајем, а из притвора пуштен одмах након саслушања Небојше Стефановића.

Након двомесечног притвора, Горан Папић је први пут јавно говорио у емисији „Озбиљно са Ђуком“ аутора Владимира Ђукановића о везама са бившим министром полиције, а сада војске, Небојшом Стефановићем и о позивима Стефановића који су се односили на Марка Миљковића, пајтоса Вељка Беливука, због којих је, како тврди, касније завршио у притвору.

– Ми смо имали захтев неког, не могу да износим детаље због истраге, али имао сам један позив од њега (Стефановића) да се обави то саслушање, да то буде што краће, брже, ефикасније. Тај човек се није појавио тај дан код нас, а он (Стефановић) је мени наредио да га опет нађем.

Испоставило се, како је Папић касније испричао, да је Марка Миљковића на путу до СБПОК-а зауставила београдска полиција и привела га.

На питање зашто је захтев од стране тужиоца за организовани криминал, по чијем наређењу је требало да се саслуша Миљковић, уопште ишао преко министра, Папић каже да је једноставно позив био такав.

– Суштина је била да се то лице саслуша професионално, кратко, јасно. Не сећам се који је био разлог, али се сећам да је било по налогу Тужилаштва за организовани криминал. Није се појавио, па сам имао опет позив од Стефановића да ме пита зашто се то лице задржава код нас већ пет сати, на шта сам одговорио да се оно није ни појавило – објаснио је Папић.

Зашто је министар позвао баш њега, а не начелника СБПОК-а, Папић каже да не зна.

– Одговарам за нешто што нисам ни могао да урадим. То возило које, мени приписује, је одузела полицијска управа за Београд и иста је та возило и вратила. Тај ко је вратио возило је рекао да сам ја утицао на њега, да би касније рекао да ја на њега и нисам могао да утичем – каже Папић и додаје да је особа која је вратила аутомобил касније сама признала, па појаснила да је то учинила јер је такав био „генерални став МУП, да се та лица не дирају“.

Горан Папић је, подсећања ради, скоро два месеца провео у привору, а његов адвокат Бранислав Тапушковић затражио је да као сведок буде позван и министар Небојша Стефановић који је такође саслушан. О његовом саслушању Папић није много говорио, али је прокоментарисао да је овај говорио „неиситне“, те да је одмах након тог саслушања пуштен на слободу.

Адвокат Тапушковић је раније више пута напоменуо да је Папић само извршавао наредбе свог надређеног, то јест Небојше Стефановића.

Истрага у овом поступку је и даље у току.