Прочитај ми чланак

Папић признао: У МУП сам дошао преко Стефановићеве бивше

0

Бивши заменики начелника СБПОК Горан Папић, који је под истрагом због сумње да је трговао утицајем и „чувао леђа“ припадницима криминалне групе Вељка Беливука, дошао је на рапорт, то јест телевизијску емисију Владимира Ђукановића, главног оперативца за процесуирање СНС кадрова где је говорио како је уз помоћ министра Небојше Стефановића и његове бивше жене Ане, без дана полицијске школе постао челник најбитнијег сектора у МУП.

Папић је рекао да га је у МУП довела Ана Стефановић, бивша супруга Небојше Стефановића јер му је веровала, а да је до његовог напретка у служби дошло сплетом околности.

Фото: Enchanted – http://forum.krstarica.com/showthread.php/318787-nebojsa-stefanovic-politicar/page5

„Некада, још давно док сам био у војсци, чувао сам једног генерала. Игром случаја био сам велики пријатељ, и још увек сам, од бивше супруге Небојше Стефановића и пошто сам имао све те обуке, игром случаја сам ушао у МУП на његов предлог, да будем уз породицу, јер је његова супруга неко ко мени верује и за кога сматра да би најбоље заштитио њу и њену породицу“, рекао је Папић у Ђукиној емисији.

Појаснио је и да је са Аном Стефановић, бившом супругом садашњег министра одбране, а тадашњег полиције, добар пријатељ још од детињства и да је тако остало и сада. Међутим, о садашњим односима са Стефановићем није желео много да говори, па је сада уздржано рекао да му се не би јавио на телефон.

Шварм: Папић поручује да има неугодна сазнања о Стефановићу

За овакве Папићеве изјаве уредник „Времена“ Филип Шварм кажу да нису ништа ново, али да носе јасну поруку.

„Папић није рекао ништа ново када је признао да се у државној служби у Србији запошљава углавном преко везе. То је нешто што је у светлу владајуће партије само по себи разумљиво. Овим он само жели да подвуче да је ипак имао блиску везу са бившим министром Стефановићем преко његове супруге. Другим речима, да нам пренесе да он и даље има сазнања која би могла бити неугодна по Небојшу Стефановића и као неки узорак робе јавно је признао да се запослио у МУП захваљујући својој пријатељици, односно бивши супрузи Небојше Стефановића“, казао је Шварм.