Прочитај ми чланак

Палма напао Кона: Лекари да оставе грађане на миру

0

Драган Марковић Палма, лидер Јединствене Србије и посланик у Скупштини Србије, позвао је водеће лекаре, који руководе борбом против епидемије коронавирусом да се “повуку из јавности и оставе грађене на миру”. Марковић је посебно поменио епидемиолога Предрага Кона за кога је рекао да “увек када упали телевизор, Кон је на неком од програма”.

“Доктор Кон, свака му част, али кад год упалим неки канал ту је доктор Кон. И нико од тих стручњака није имао тачну прогнозу јер су причали да ће кад дође лето нестати вирус због високих температура” оценио је Марковић у обраћању током скупштинске седнице и додао да је “почео да се плаши др Кона”.

Он је предложио лекарима, које највише у медијима причају о коронавирусу, да се мање појављују у јавности и да ако треба неко да прича да то буду “лекари што лече грађане по болницама”.

“Лекаре да замолим да се мало повуку и да нас психолошки оставе на миру. Људи падају у депресију. Нећу више бре да гледам да ми држе конферецнију по два сата и да ми причају шта је било ове недеље” нагласио је Марковић.

Коронавирус је, према његовим речима, постао свакодневница са којом Србије треба да се носи, али без додатног психолошког удара.

“Нећу више да слушам сваки дан докторе на телевизији. Синоћ опет упали и на РТС-у. Онда сам мотао канале и нашао да гледам нешто на француском и гледао иако знам свега десет речи” препирчао је своје утиске о синоћнем програму јавног сервиса у ком је било речи о епидемији.

Говорећи о познатом епидемиологу, Марковић је имао опаску да “и име Кон и ковид почињу истим словом”.

Међутим, истовремено, оценио је да је сасвим у реду да се грађанима о проблемима изазваним коронавирусом прича председник државе Александар Вучић јер “председнику грађани највише верују”.

Марковић је оценио да се Србија у односу на друге земље јако добро бори са вирусом, јер је имала добру превентиву, а и држава брине о грађанима.