Прочитај ми чланак

„ОСЛОБОДИТЕ ШЕШЕЉА“ у Новом Саду!

0

oslobodite seselja ed

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад вечерас је организовао четврто протестно вече „Ослободите Шешеља“.

„Учешће на оваквој трибини у прилог човеку који је под тортуром у Хагу, је ствар савести. Ми, Срби, готово да не можемо да учинимо ништа. За наш народ ниједно правило не важи у истој мери као за друге народе. У Хагу се суди Гарашанину, Карађорђу, сваком Србину са националном намером. Историчари су дужни свом народу истину: одувек је постојала идеја о великој Србији, само Срби нису имали снаге да је остваре. Србима је ускраћено право на националне интересе. Зато треба одати почаст највећем страдалнику српског народа Светозару Милетићу, а одмах уз њега је Војислав Шешељ“- поручио је присутнима проф. др Дејан Микавица, шеф катедре за историју на Филозофском факултету у Новом Саду.

„Сматрам да би свака млада особа која је стању да мисли својом главом, гледа својим очима и слуша својим ушима требало да се угледа на надљудску и свецивилизацијску борбу нашег председника. Војислав Шешељ води борбу за ванвременске вредности: истину, слободу, правду и отаџбину. Зато је слобода за Војислава Шешеља слобода за Србију.“- закључила је социолог Марина Недељковић, председник савета за информисање Градског одбора Нови Сад Српске радикалне странке.

„Данас је у Србији према једном Србину на делу технологија злочина. Ово последње је покушај судског убиства: без суда и без пресуде. Политикологија данас је врло паметна и неискрена – стрелом која на врху има отров гађају се само Срби. Данас хоћу да се обратим Шешељу као човек човеку, као Србин Србину: Војислав Шешељ је у канџама подмукле политике чији је подмукли део био када је рекла „водите га“. Сада је у Србији још гора и подмуклија политика, која – ћути, а Војислава Шешеља убијају. Поручујем са овога места: Држи се, издржи, врати се, чим пре, ми смо ту“- истакао је професор Уставног права на Правном факултету у Новом Саду проф. др Слободан Орловић.

И четврто вече присутни су кренули у протестну шетњу старим градским језгром Новог Сада.

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад у петак, 31. октобра 2014. године, са почетком у 18.00 часова, у страначким просторијама у Новом Саду, Булевар Михајла Пупина 18 б, организује пето протестно вече „Ослободите Шешеља“.

На петој протестној вечери говориће: професор Светске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду проф. др Миодраг Радовић, професор српског језика и књижевности и потпредседник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад Снежана Мушицки и потпуковник Миодраг В. Пераћ председник историјске секције Милош С. Милојевић у оквиру Руског друштва „Русија“.

(Србин.инфо)