Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИОНИ ОДБОРНИК избачен из зграде Градске управе док је снимао ходник (ВИДЕО)

0

Полиција је избацила одборника Скупштине града Ниша Срђана Нонића из зграде Градске управе, док је снимао ходник и преносио уживо на Фејсбуку, потврдио је за Н1.

Овај одборник опозиционе одбоничке групе Нишка иницијатива, месецима уназад обилази радна места јавних функционера и проверава да ли су дошли на посао, што уживо преноси на страници, али никада, појашњава, није „упадао“ у канцеларије, већ је то радио у ходницима или испред институција.

PRINSCREEN

Тако је, тврди за Н1, било и јутрос, када је, уз укључену камеру мобилног телефона, потражио начелника нишке Градске управе Љубишу Јанића.

„Најпре је службеник покушао да ме физички избаци напоље. Пошто сам ја то одбио, позвао је полицију. Дошли су и претили да ће ме привести уколико не обуставим снимање и подићи кривичну пријаву против мене за неовлашћено снимање и избацили из зграде. Ја сам им уредно објаснио да су протести пријављени за сваку јавну установу и предузеће до краја године и да сам дошао да проверим да ли је јавни функционер на послу, међутим, није било могуће сарађивати“, рекао је Нонић.

„Користе силу, изврћу закон, а интересантно је да је тужилаштво врло промптно реаговало, а ни за шта друго не реагују у Нишу“, напомиње.

Начелник Градске управе у Нишу Љубиша Јанић, каже Нонић, не одговара на позиве више од годину дана, па је и то био један од додатних разлога да проба да дође до њега и покуша да постави одређена питања. Поручује да, упркос свему што се догодило, неће одустати од свог личног протеста и политичке борбе, а да ће већ сутра акцију наставити.