Опозиција после осам сати блокаде РТС: Разбили смо медијску блокаду, нећемо стати

0

Један од лидера Савеза за Србију и председник Народне странке Вук Јеремић је након завршетка осмочасовне блокаде зграде РТС-а изјавио да је она била успешна, јер је, како је рекао, разбијена медијска блокада јавног сервиса. Додаје да је та блокада могла да траје "свега 15 минута" да је руководство РТС-а одговорило на захтеве Савеза за Србију да та кућа "позове у госте узбуњивача Александара Обрадовића, Марију Лукић, новинара Милана Јовановића".

„Данас је разбијена медијска блокада РТС-а. Тешке воље, челници РТС-а су морали да поделе истину с грађанима – да постоје неки људи на протесту који нису задовољни начином на који РТС извештава. Ово данас није била победа било кога из опозиције, већ да би се чуло у медијима да постоје они с којима је забрањено разговарати, попут узбуњивача из ‘Крушика’ Александра Обрадовића, теме попут афере Јовањица, напада на Марију Лукић“, изјавио је Јеремић на конференцији за медије испред РТС-а.

Показали су, додао је, да не мора доћи до насиља када се протестује.

„Као што га никада неће ни бити, сем уколико режим не пошаље своје батинаше“, нагласио је.

Јеремић је рекао и да се испоставило као нетачно оно што се причало на РТС-у, да ће данашњи дан бити „талачка криза“.

„РТС је говорио да ће лидери опозиције држати као таоце новинаре те куће. То није било тачно, није им било забрањено да излазе из зграде“, казао је.

Јеремић је рекао и да ће се наставити са сличним акцијама.

„И неће свака бити најављена као овде данас. Послата је порука која је стигла до много више људи него што би била у другим околностима. Акција је трајала 8 сати, а могла је 15 минута, да је руководство РТС-а одговорило позитивно на било шта смо смо рекли – да позову Александра Обрадовића, марију Лукић, њиховог колегу Милана Јованоивића, коме је запаљена кућа…Са их позвали, ово је могло да траје 15 минута“, нагласио је Јеремић.

Уместо тога, рекао је, прављене су специјалне емисије.

„Руководству РТС-а нека данашње понашање буде на част. Уместо да позову те људе, а има их много који нису у прилици да се обрате на јавном сервису, а њихова мука је итекако у циљу информисања јавности. Мото РТС-а – ваше право да знате све, то данас не одговара истини“, изјавио је Јеремић.

Он је рекао да ће се наставити „деловање“ са жељом да се, додаје, ситуација у Србији, не само у медијској сфери, поправи.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!