Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Нема слободних избора, бојкот свих избора и нови протести

0

На ванредној конференцији за медије у Лучанима, поводом хапшења петорице активиста Савеза за Србију чланови Председништва истакли су да је то потврда да у Србији нема нормалних и поштених избора и истакли да ће управо због таквих ствари протестне шетње у Београду бити све масовније.

Док не буду испуњени сви они изборни услови око којих се цела опозиција у петак сложила, у Србији више неће бити избора ни на једном нивоу.

Иако су режимски медији писали да планирамо да разбијамо гласачке кутије, то се неће десити. Ми се управо боримо против насиља и за регуларан изборни процес. Ми се нисмо уплашили ни батинаша ни хапшења. Преко 100 храбрих људи који су прихватили да буду чувари кутија контролисаће до краја и истераћемо на чистац све што су радили – од паралелних спискова, фотографисања гласачких листића, гашења лампи, претњи и других нерегуларности.

У условима које смо данас имали у Лучанима, избора више не може бити. Одлука Председништва Савеза за Србију је да се настави борба за фер изборне услове и да се пружи апсолутна подршка протестима који се настављају у суботу, 22. децембра.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!