Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ ВУЧИЋУ: Време је за прави дијалог – на РТС уживо

0

Лидер покрета "Двери" Бошко Обрадовић оценио је да иницијатива Александра Вучића да се отвори унутрашњи дијалог о Косову нема везе ни са дијалогом ни са КИМ.

Он је истакао да је све то у вези са Вучићевим обавезама према Западу и предложио да се дијалог води о Савамали и другим питањима.

„Верујте да нико не гаји ни трунчицу сумње о чему се заправо овде ради. Нема ова Ваша иницијатива никакве везе ни са дијалогом ни са Косовом и Метохијом. Ви једноставно имате задатак који сте добили од западних центара моћи“, наводи се у отвореном писму Обрадовића упућеном Александру Вучићу.

Обрадовић је навео да је Вучић да би остао на власти добио „нови задатак – отварање тзв. унутрашњег дијалога у Србији у правцу признања независности Косова“.

„Да бисте дошли на власт морали сте да обећате и да испуните потписивање антиуставних тзв. бриселских споразума којим је успостављена граница са КиМ, а српске државне институције полиције и судства укинуте на једном делу наше државне територије. Да бисте опстали на власти сада сте добили нови задатак: отварање тзв. унутрашњег дијалога у Србији у правцу признања независности Косова“, додао је Обрадовић.

Према његовим речима, на овај начин ће се „обавити и медијско препарирање јавности“ а Вучић ће себи обезбедити „саучеснике за коначну предају Косова и Метохије“.

„Не знам зашто – кад се већ у Вама нагло пробудила љубав према дијалогу – не бисмо отворили и тему Републике Српске Крајине, Јасеновца и Јадовна? Или статуса Срба у Црној Гори и другим бившим југословенским републикама и околним државама?…А да не говоримо о тако важним темама за унутрашњи дијалог прве врсте, попут случаја Савамала, криминала и корупције у врху СНС или личног богаћења Вашег најближег окружења“, наведено је у писму Обрадовића.

„Ако се једино Вама у Србији жури да се заврши са КиМ – онда је јасно да Ви радите за интересе ЕУ, САД и НАТО којима се заправо жури, а не за Србију“, додао је он.

Обрадовић је у писму истакао да је увек спреман на дијалог.

„Очекујем Вас свако вече на РТС-у, уживо. Као што сте обећали. Ето прилике за дијалог. Доста сте, као министар Вулин, водили дијалоге са самим собом на свим нашим великим телевизијама. Време је за прави дијалог и сучељавање различитих мишљења“, навео је Обрадовић у писму Александру Вучићу.