Прочитај ми чланак

Обрадовић: Лоша глума и режија власти да наводно нешто раде на изборним условима

0

Разговори под покровитељством европских парламентараца који се одвијају у Скупштини Србије о изборним условима, само су лоша глума и режија власти да наводно нешто раде пре расписивања избора, и у овој фарси ми не желимо да учествујемо, рекао је лидер Двери Бошко Обрадовић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Изнео је да су лидери опозиционих странака у разговорима са ОЕБС-ом поновили да се залажу за преговоре, али да је сада касно да се пред пролећне изборе нешто постигне, као и да су потребне гараниције да ће најмање девет месеци пре гласања постојати фер услови за све.

Обрадовић је додао да је власт, после веома негативног извештаја Европске комисије, решила да привидно испуни неке од захтева опозиције.

„Прва сесија разговора са европским изасланицима је сада, друга ће бити у новембру, трећа у децембру, закључци ће бити представљени крајем јануара, а примена договореног почеће крајем фебруара. Ако избори буду у марту, биће испуњен циљ да се потроши време до избора, а да се ништа не промени“, рекао је Обрадовић.

Додао је да функционери странака и покрета окупљених око Савеза за Србију свакодневно широм земље разговарају са грађанима и објашњавају да је бојкот једини начин да се дође до слободних избора, те да ово није само бојкот избора већ бојкот „политике лудила и зла, ненормалног парламента и неслободних медија“.

Обрадовић је рекао да грађани широм Србије не знају ни да опозиција уопште постоји, да су медији потпуно затворени за све који не мисле као власт, али и да се слобода медија уопште више не помиње као тема преговора.

„Власт бежи од те теме, јер кад би се медији макар мало ослободили, рејтинг Александра Вучића пао би веома брзо“, сматра Обрадовић.

Као још пример притисака на опозицију, Обрадовић је навео то што у дану када су на рачун Двери уплаћена буџетска средства за редован рад, бивши чланови Слободан Димовић и Драган Манић успевају да, како је рекао, лажним меницама сав тај новац скину са рачуна.

Двери су се жалиле надлежнима, али оне не реагују, рекао је Обрадовић и оценио да је то „знак да иза бивших поткупљених или уцењених чланова, стоји државни апарат“.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!