Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Да станови за војнике не постану извор корупције као Београд на води

0

Председник Двери истакао је да подржава решавање стамбених питања за припаднике снага безбедности, али да то треба да се искористи за покретање домаће привреде упошљавањем домаће грађевинске оперативе и добављача домаћег грађевинског материјала.

По његовим речима битно је ко ће градити ове станове и додао да „у Србији живе и раде и требало би да имају право на рад и они који нису чланови СНС, као и фирме које нису блиске СНС“.

Говорећи о закону који је на дневном реду он је рекао да „не би било добро да станови за припаднике снага безбедности постану нови Београд на води, извор криминала и корупције“.

Он је питао зашто се касни са локацијама за ове станове у Београду и да није нормално да је разлог томе кашњење са формирањем власти у Београду. По њему то је и понижавање сарадника СНС и држање истих на ланцу неизвесности.

Обрадовић је питао и какви ће то станови бити за 500 евра и где ће се узимати кредити: код домаће или стране банке, те да ли ће за ове станове моћи да конкуришу ратни војни ветерани, породице погинулих и ратни војни инвалиди у отаџбинским ратовима од 1991-1999.

Обрадовић је говорио и о пракси СНС да одбаци предлоге опозиције па их после неког времена предложи као своје. „Да ли је за свако обећање СНС потребно у просеку 7 година и зашто не прихвате добре идеје из опозиције, већ их прво јавно одбаце а онда их предложе као своје?“ – запитао се он, и додао да му је ипак драго што је власт схватила да је породична и економска политика Двери једина исправна у овом тренутку, али да је жалосно што им треба толико времена.