Прочитај ми чланак

НОВО отворено писмо 15 официра српске полиције Небојши Стефановићу…

0

Официри полиције Републике Србије, њих 15, чији је идентитет познат редакцији Директно.рс, послали су друго писмо у ком су још једном изнели незадовољство радом министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и државне секретарке Биљане Поповић Ивковић, те су им поручили да истрагу усмере на Горана Папића, који је брутално пребио некадашњег послодавца Дејана Пејовића.

FOTO: MUP

Писмо официра полиције преносимо у целости:

„Стефановићу, знамо да сте ви и ваша Биљана Поповић Ивковић преврнули МУП наглавачке, не бисте ли сазнали ко су тих 15 официра, потписника отвореног писма, уз обећање да ћете нас казнити најдрастичнијим мерама.

Уместо ваше интерне истраге коју споводите, јавно вам указујемо да сте у обавези да истрагу усмерите на вашег пулена Горана Папића, лице које је брутално насред улице пребило свог некадашњег послодавца (код кога је радио као конобар) и које је, рушећи све видове критеријума у хијерархији најпознатијих светских полиција, са четири године радног стажа постало заменик начелника једне од најзначајнијих управа МУП-а, СБПОК-а.

Управо та управа, на чијем се челу налази некомпетентни силеџија, треба највише да брине о безбедности грађана коју ви врло често помињете. Тиме што штитите Горана Папића, ви лично сте у МУП увели анархију.

Необорива је чињеница да сте направили велики безбедносни проблем, створили безбедносни ризик који увек може да ескалира.

Ви и „државна секретарка“ Биљана Поповић често говорите да све радите за добробит грађана. Знате и ви, а и ми јако добро да то није тачно!

Понашате се као де је МУП ваша приватна фирма.

Ако већ желите да учините вашим партијским друговима, запослите их код вашег оца, јер његова фирма вртоглаво повећава профит и несумњиво је да ће му требати све више радника.

Док сваким даном мафија све више јача у Србији, ви доводите ваше партијске другаре и делите им функције без икаквог критеријума струке чиме сте директно угрозили функционисање МУП-а. Чињеница да је безбедност грађана Србије у вашим и рукама Биљане Поповић Ивковић ће бити прескупа за грађане. И већ је.

Српску полицију предводи Горан Папић (бивши конобар), Биљана Поповић Ивковић (бивша водитељка Пинка која је понављала разред у средњој школи), Миљан Станојевић (професор физичког).

Ово што следи јавност мора да зна:

1. Довели сте у МУП навијачког хулигана Ненада Вучковића, који за само пар месеци „завршава“ факултет и постаје саветник команданта Жандармерије! Понижавате, Стефановићу, све жандаре који су крварили за ову државу и бранили грађане од истих тих хулигана које је предводио Вучковић.

2. На чело Управе за обезбеђење лица сте довели Милана Гака, који је недавно завршио неадекватан приватан факуктет, али је рођени брат Славка Гака (градског секретара за образовање и дечију заштиту). Ризикујете тиме, Стефановићу, животе лица која се обезбеђују, ризикујете животе политичких званичника (и нисмо сигурни да они то знају) или било ког лица које је држава у обавези да обезбеђује.

3. За генерала Граничне полиције поставили сте професора физичког васпитања Миљана Станојевића, и то у време када су границе наше државе јако осетљиве услед неконтролисаног уласка миграната.

4. За помоћника директора полиције за специјалне јединице поставили сте Слободана Малишића, човека који ни један једини дан није био специјалац.

5. На место официра у специјалној јединици на пословима безбедности довели из ПУ Београд човека који никада није био специјалац.

6. Довели сте инспекторе (Дарка Цвијовића и Александра Јовановића), који су радили на имовинским деликтима, да руководе службом за борбу против тероризма. Знате ли ви уопште колико је борба против тероризма битна у Србији?

7. Лица која су била хапшена су постављена на места руководиоца у УКП и ви знате о коме се ради.

Знате ли како се осећају часни и поштени полицајци који имају безброј ноћних смена, дежурстава, повреда, терена, ратова иза себе, у кредитима до гуше, када виде лица која, уместо да дају изјаве у својству осумњичених за кривична дела факсификовања, злоупотреба службеног положаја, афере Крушик, како ломе колач и обележавају Дан полиције, исте те институције која би требало да прикупља доказе (којих већ има) против слављеника? Знате ли како се осећају поштени полицајци који живе у адаптираним вешерницама када на руци вашег оца виде сат од неколико хиљада евра, када виде вашу (јер наша није) државну секретарку Биљану како постаје власница стана у центру града од преко 200 квадрара и кад ви за време мандата стекнете вилу на Бежанијској коси?

Објасните јавности како је то могуће.

Колике су вама плате?

Како сте успели све то стекнете са пар година радног стажа?

Ми радимо по 20-30 година. Прошли смо сва ратишта и ужас од 90-тих на овамо. Многи од нас су отишли у пензију са нерешеним стамбеним питањима, као инвалиди са пензијама од 30-40.000 динара.

Знате ли колико је часних и поштених и регуларно школованих полицајаца напустило полицију откада сте ви на челу полиције? Многи су отишли да молеришу, возе камионе, баве се тешким физичким пословима, али нису дозволили да их ви понизите! Част нема цену, Стефановићу!

Нико Стефановићу не сме политички да злоупотребљава полицију. Штета коју сте направили ви и ваши сарадници неће моћи дуго да се санира. Све више полицајаца напушта МУП, а њихова места одмах заузимају хулигани, политички кадрови или припадници кланова. Постоји једна битна разлика између нас и њих. Ми увек можемо да постанемо и будемо као они, али нећемо. Али, они никада не могу са буду као ми.

Оно што сте ви урадили са МУП-ом је саздано у Наполеновој изреци: „Више вреди војска магараца коју предводи лав, него војска лавова коју предводи магарац“.

И док ви и ваша секретарка трагате за информацијом ко су 15 официра, желимо да вам јавно кажемо да нас можда има и 115 и 1.115. Све и да сазнате ко смо, шта онда?

Ево ко смо: официри који желе да служе нашој држави и грађанима“, наводи се у писму официра полиције Републике Србије.