Прочитај ми чланак

Метеоролози објавили до када ћемо уживати у лепом времену

0

Ове недеље је у Србији прави пролећни дан, а метеоролози су објавили до када ћемо уживати у тако лепом времену и кад тачно у нашу земљу стиже кишни талас.

Метеоролог аматер Марко Чубрило је на Фејсбуку објавио када се очекује промена времена.

– У склопу ансамбле низа ECMWF-а ситуација остаје непромењена. После крачег отопљења, од око 7. маја до око 15. маја стоји сигнал за нов период свежег и нестабилног времена, док се затим симулира јаче отопљење. Овакав сценарио за сада подржава и кластер истог модела, док је тренутно само прорачун вештачке интелигенције у склопу ECMWF модела против отопљења и симулира јаче погоршање око 17. маја.

Републички хидрометеоролошки завод наводи да се ове недеље, али и у понедељак очекује променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима и топлије, а само је у брдско-планинским пределима западне и југозападне Србије могућа појава изолованог пљуска са грмљавином. Најнижа температура од 7 до 13 степени, а највиша од 24 до 27 степени.

У уторак ће бити променљиво облачно и топло, а од средине дана са локалном појавом кише и пљускова са грмљавином.

– У среду променљиво и нестабилно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 9 до 15 степени, а највиша од 20 до 26 степени.