Прочитај ми чланак

Више од половине Немаца верују да ће их мигранти заменити у сопственој земљи

0

Више од половине свих Немаца верује да их замењују имигранти у њиховој сопственој земљи, а већина жели да се исламска имиграција у земљу оконча.

Према новој анкети медијске групе Ниус, 57 одсто испитаних Немаца рекло је да се „плаши да ће Немци постати мањина у Немачкој“. Насупрот томе, 37% је рекло да се не плаше да ће се ово догодити.

Скоро половина, 45%, рекло је да верује да су Немци намерно замењени имигрантима. Немачка канцеларија за заштиту устава класификује ово уверење, које се често назива „Велика замена“, као „десничарско екстремистичко“ уверење. Не слаже се 41% испитаника.

Већина се такође сложила да већ „у одређеним деловима њиховог града или села имају осећај да више нису у Немачкој“.

Значајна већина је прихватила да у Немачкој постоји „расизам против белаца“ и да интеграција имиграната није успела.

Када је истраживање погледало одговоре на питање имиграције, 52% је рекло да се слаже са изјавом: „Немачка генерално више не би требало да прихвата избеглице из исламских земаља. Само 34% је изразило неслагање са овом изјавом.

Истраживање је још један доказ да су ставови обичних Немаца чвршћи када је у питању имиграција. Недавне анкете су показале да је антиимиграциона Алтернатива за Немачку (АфД) сада најпопуларнија политичка партија међу омладином у земљи, и друга најпопуларнија странка у земљи у целини. Било је позива политичара и служби државне безбедности да се странка забрани.