Прочитај ми чланак

Нова стратегија Србије: Седам националних интереса, нема независног Косова…

0

На Десетој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, министар одбране Александар Вулин представио је два најважнија стратешка документа у области одбране - Стратегију одбране Републике Србије и Стратегију националне безбедности.

На Десетој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, министар одбране Александар Вулин представио је два најважнија стратешка документа у области одбране – Стратегију одбране Републике Србије и Стратегију националне безбедности.


Министар Вулин је нагласио да су у документу први пут утврђени национални интереси и основе система националне безбедности. „Посебно се истиче да за Републику Србију није прихватљиво противправно и једнострано проглашена независност територије коју административно обухвата Аутономна покрајина Косово и Метохија. Сматрамо то угрожавањем националне вредности и интереса наше земље. Подвлачим још једном да је по први пут држава Србија смогла снаге и храбрости да изађе пред читав свет и да каже шта је то што је наш национални интерес“, рекао је министар одбране и додао да „Стратегија утврђује 7 националних интереса: очување суверенитета независности и територијалне целовитости Републике Србије, очување унутрашње стабилности и безбедности Републике Србије и њених грађана, очување постојања и заштите српског народа где год он да живи.“

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!