Прочитај ми чланак

Генерал Стојановић: Вулин узнемирава народ Србије, а Вучића одржава Запад

0

Бивши директор Војно-безбедносне агенције (ВБА) Момир Стојановић изјавио је данас да Александар Вулин узнемирава грађане Србије када у јавности износи информације о страним шпијунима у "најближем државном окружењу" Александра Вучића.

Коментаришући Вулинову тврдњу да се у непосредном окружењу председника Вучића налазе људи који раде за америчку Централну информативну агенцију (ЦИА), Стојановић је агенцији Бета казао да се ради о наставку пропагандно-психолошког рата који председник Србије спроводи према сопственом народу.

„Циљ оваквих изјава без доказа је да се народу каже како се само Вучић бори за виталне државне интересе, а да су се истовремено све силе света организовале да га угрозе и сруше. Све озбиљне државе и службе имају за циљ да своје људе позиционирају у срединама где се доносе кључне одлуке. Поставља се питање неформалном шефу БИА Вулину и осталим српским службама безбедности шта они раде да се одупру деловању страних тајних служби“, казао је Стојановић.

Према његовим речима, сарадња људи из државног врха са страним службама није новост, али би та сазнања требало да остану у домену служби и тајности.

„У нормалним земљама информација коју је у јавности изнео Вулин задржава се у сектору безбедности, а надлежне безбедносне институције би предузеле контра мере да заштите и председника и податке с којима председник располаже“, објаснио је бивши директор ВБА.

На питање да ли и у којој мери постојање страних шпијуна на Андрићевом венцу и у Влади Србије угрожава безбедност земље, Стојановић је казао да би Александар Вучић морао да објасни Вулинову изјаву, али да он то никада неће учинити.

„Проблематично је што је Вулин прозвао Вучића да саопшти имена агената ЦИА у његовом окружењу. Уколико би неко морао да каже ко су ЦИА агенти онда би то требало да уради директор БИА уз аутентичне и проверене доказе. Вучић не жели да се замери са западним политичарима који га и даље одржавају на власти“, рекао је Стојановић.

Доскорашњи директор Безбедносно информативне агенције (БИА) Александар Вулин изјавио је данас да „у окружењу председника Србије Александра Вучића има људи који раде за Централну информативну агенцију (ЦИА) и он то зна“, прецизиравши: „у државном“ окружењу.

„Он је тај који ће одлучити да ли ћемо икада рећи целу истину и шта ћемо урадити по том питању. У окружењу председника Вучића постоје људи који не раде за добро ове земље и раде против њега. Он ће одлучити о сваком даљем кораку, одлично је он информисан, зна многе ствари и пре него му службе доставе“, рекао је Вулин за ТВ Пинк.