Прочитај ми чланак

Вулин: Сандуловић приведен по мом налогу, да је положио венац на Химлеров гроб…

0

Бивши директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александар Вулин изјавио је да је председник Републиканске партије Никола Сандуловић приведен по његовом наређењу због сумње да, како је рекао, активно ради на подршци отцепљењу Косова и да подрива уставни поредак Србије.

Вулин је навео да је привођење извршено по његовом наређењу које је остало на снази и након оставке.

Наређење за привођење уследило је, како је рекао, након што је Сандуловић положио венац на гроб Адема Јашарија, једног од онивача ОВК, на Косову.

„Да је Сандуловић положио венац на гроб Химлера, Мосад би га убио, да је положио венац на гроб Осаме бин Ладена ЦИА би му дошла главе. Полажући венац на гроб српског убице Адема Јашарија, Сандуловић је добио само привођење по мом наређењу и задржавање по налогу тужиоца“, рекао је Вулин за „Вечерње новости“.

Александар Вулин Фото: ТАЊУГ/АП Пхото/Дарко Војиновиц
„Надам се да наређења нису повучена, најбоље да издајници сами провере“

Вулин се притом „извинио Србији“ што није могао да уради ништа више од тога.

„Не знам за које још издајнике су активна моја наређења за привођење и довођење пред надлежне тужиоце, али најбоље да издајници сами провере, надам се да наређења нису повучена“, рекао је Вулин.

Главни јавни тужилац у Нишу Борица Митић саопштила је да је Сандуловићу задржавање одређено због сумње да је извршио кривично дело изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

Сандуловић је у уторак, 2. јануара, поставио на друштвеној мрежи X видео-снимак његове посете комплексу „Адем Јашари“ на Косову.