Прочитај ми чланак

Николић отклонио све дилеме: Србија ће испунити обавезе према Косову

0

Београд – Председник Србије Томислав Николић потврдио је у разговору с италијанским министром одбране Ђампаолом ди Паолом да ће Србија испунити преузете обавезе у вези с Косовом и да не очекује додатне услове.

У саопштењу Кабинета председника издатом после састанка с италијанским министром наводи се да је Томислав Николић захвалио Ђампаолу ди Паолу на ангажовању италијанског батаљона у саставу Кфора при заштити српских цркава и манастира на Косову и Метохији.

 

Николић је истакао да је Србија заинтересована за унапређење сарадње с Италијом и да може да пружи одличне услове италијанским инвеститорима, много боље него што могу да пруже поједине чланице Европске уније.

„Србија гарантује сигурност инвеститорима, огромно тржиште на истоку које нам је доступно, школовану радну снагу и државу која више не толерише корупцију и криминал“, рекао је Николић.

Министар одбране Италије изразио је уверење да је европска перспектива стратешки избор Србије и додао да је свестан очекивања Србије да на пролеће добије датум почетка преговора о придруживању.

Он је рекао да ће се Италија борити да се поводом тога Србији дају позитивни сигнали, али да заузврат Србија треба да испуни до сада преузете обавезе, договорене приликом преговора с Приштином.

Ди Паола се данас састао и са првим потпредседником Владе и министром одбране Александром Вучићем и премијером Србије Ивицом Дачићем.

(Бета)