Прочитај ми чланак

НИ ДА БЕКНУ: Ћутолози поново у посланичкој клупи

0

 

milunka karic srdjan dragojlovic_f

На ванредним парламентарним изборима, 16. априла, изабрано је нових 250 посланика, али су се поново у скупштинским редовима нашли они који ни прошле године нису имали ниједно обраћање.

Највећи број посланика „ћутолога“ долази из СНС – 18, затим пет из СПС, три из ДС, по два из ПУПС и НДС и по један из ЈС, СДП и НС.

Према званичним подацима „Отвореног парламента“, ниједно обраћање Скупштини Србије нису имали Слободан Перић, Душица Николић и Зоран Паралица из СНС.

– У скупштину сам дошао пред крај мандата, два-три месеца пред изборе. Не желим да улазим у расправу са свима, јавићу се за реч онда кад будем имао нешто да кажем, то је мој став. У новом сазиву ћу давати предлоге за развој источне Србије, са конкретним питањем зашто се из ових најбогатијих крајева само узима, а ништа се не враћа – каже Перић, који у Скупштини представља Влашку националну мањину, за чија ће се права, како каже, такође борити у наредном периоду.

Међу познатијим политичарима ћутолозима нашли су се Миланка Карић (СНС), са само једним говором, и Срђан Драгојевић (СПС), који се два пута обратио посланицима. На листи са мање од 10 обраћања нашла се и народна посланица Бранка Каравидић (НДС), којој је ово трећи мандат у Скупштини Србије.

(Блиц)