Прочитај ми чланак

Ненад Поповић (чест гост Молитвених доручака) под економским санкцијама САД!

0

Министарство финансија Сједињених Америчких Држава донело је данас одлуку да уведе санкције бившем министру у Влади Србије и коалиционом партнеру Српске напредне странке Ненаду Поповићу - једном од најчешћих гостију (уз Вука, Даницу и Дачића) на Молитвеном доручку код америчких председника САД.

У одлуци Министарства финансија САД се истиче се да је он био у Влади Србије од 2017. до 2022. године (он је и коалициони партнер СНС на предстојећим изборима који се одржавају 17. децембра).

„Поповић поседује бројне холдинг компаније у Србији и Русији и користи везе у Кремљу да се богати, обезбеди пословање за његове приходе и олакша
проневере и коруптивне пореске шеме“, стоји у одлуци министарства финансија САД.

Економске санкције министарства финансија САД претходно су стављене и Александру Вулину, Звонку Веселиновићу, Милану Радоичићу… Углавном подразумевају блокирање банковних рачуна на територији САД и предузећа у којима су санкционисана лица власници или сувласници.

Занимљиво је да је Ненад Поповић ранијих година био један од најчешћих гостију из Србије на престижном Молитвеног доручку и то као гост неколико америчких председника. Ту се долази само по позиву из Беле куће, а он је био позиван и од Џорџа Буша, и од демократе Барака Обаме (коме је тада Бајден био потпредседник) и од Доналда Трампа.