Прочитај ми чланак

Ненад Поповић: Британци би напустили ЕУ, а ми дајемо КиМ да уђемо

0

БЕОГРАД – Потпредседник Демократске странке Србије (ДСС) Ненад Поповић изјавио је данас да ова странка инсистира да Србија одмах прекине преговоре са Европском унијом (ЕУ) и да прогласи политичку неутралност, јер је то најбољи гарант очувања територијалног интегритета Србије и њеног будућег економског развоја

„Британци би напустили ЕУ када би референдум о том питању био спроведен у овом тренутку, показало је истраживање које је данас објавио магазин Тајмс поводом најаве британског премијера Дејвида Камерона да ће ова земља организовати референдум о чланству“, наводи се у писаној изјави Поповића.

То само потврђује, навео је Поповић, да су ДСС и њен председник Војислав Коштуница у праву када говоре да Србија не треба да буде чланица ЕУ.

„У тренутку када главне чланице ЕУ желе да напусте ову организацију, Влада Србије се корак по корак одриче Косова и Метохије зарад уласка у ЕУ“, нагласио је Поповић.

Србија плаћа превисоку цену за прикључење једном политичком савезу који кроз неколико година можда више неће ни постојати, оценио је Поповић.

(Фонет)