Прочитај ми чланак

Немања Шаровић: Срби са КиМ биће замењени за датум приступања Србије ЕУ

0

Nemanja_Šarović

(КиМ радио) 

“Срби са Косова и Метохије данас су само монета за поткусуривање. Њиховим животима и светом српском земљом се тргује и они ће бити замењени за датум за почетак преговора са ЕУ”, изјавио је  Немања Шаровић.

Функционер Српске радикалне странке (СРС) Немања Шаровић који борави на Косову и Метохији критиковао је начин на који делегација Србије води преговоре у Бриселу наводећи да су ти преговори и постигнути споразуми на штету Срба са Косова и Метохије.

“Највећи је проблем то што државно руководство Републике Србије вас који овде живите више не називају српским народом. Ви сте преко ноћи претворени у некакву српску заједницу, другим речима у националну мањину а институције Републике Србије, које су формиране у складу са Уставом и законима Републике Србије се називају паралелним институцијама”, рекао је Шаровић.

Он наводи да је Србија дошла до момента да преговара о “српској националној мањини унутар независног Косова” и да зато нико не може да каже да су то успешни преговори.

Шаровић је најавио да ће на годишњицу НАТО бомбардовања 24-ог марта СРС организовати у Косовској Митровици велики народни скуп.

“Ми тим скупом желимо да покажемо отпор, иако све политичке странке које су данас у Скупштини Србије желе да воде нашу земљу ка ЕУ без обзира што већина грађана то не жели. СРС ће предводити отпор грађана Србије и Срба са Косова и Метохије. С друге стране желимо да сами Срби са Косова и Метохије кажу властима у Београду да ли се слажу са резултатима ових преговора, да ли желе мирно да се утопе у независну косовску државу или желе да и даље Србија буде једина држава у којој ће живети”, истакао је функционер СРС-а Немања Шаровић.

Делегација Српске радиклане странке посету Косову и Метохији започела је обиласком севера Косова. Данас су на централном Косову а сутра ће посетити и Косовско Поморавље.