Прочитај ми чланак

Наташа Кандић и даље криви Србе за све!

0

Координаторка РЕКОМ-а и бивша директорка Фонда за хуманитарно право наводи да Дачић своју изјаву не даје искључиво у својству председника партије која је најодговорнија за ратове на простору бивше Југославије, већ и са позиције министра спољних послова, што значи да она може да се чита и као став Владе Србије.

NATASA KANDIC

Нико не може да буде ослобођен у туђем предмету. Тачно је да постоје параграфи пресуде Радовану Караџићу у којима се наводи да судско веће није нашло доказе да је Слободан Милошевић био члан заједничког криминалног подухвата у Босни и Херцеговини, али је исто тако пише да је он оружјем и добровољцима помагао ратне операције босанских Срба – наводи Кандић и додаје да тај податак није новост, пошто је познат од објављивања Караџићеве пресуде.

Према њеним речима, министар Дачић користи непотпуне податке и нетачне закључке како би створио слику да је Милошевић невин, при томе прећуткујући његову улогу у Хрватској и на Косову.

– Следећа фаза тог опасног плана је вероватно изношење тврдње да је Слободан Милошевић отрован, јер би у супротном био ослобођен кривице – каже Кандић.

Она истиче да присуствујемо покушају ревизије историје, али да они који то чине „заборављају да постоје чврсти докази о томе шта је рађено на Косову на основу којих су у Хагу осуђени Милошевићеви генерали, те да он никако не би био ослобођен кривице“.