Прочитај ми чланак

НАПЕТА СИТУАЦИЈА: Пуч у ДС квари планове Ђиласу?

0

Део функционера Демократске странке спрема се да се у недељу, на седници Главног одбора, оштро супротстави намери свог лидера Зорана Лутовца да се та странка прикључи "Савезу за Србију", чија је оснивачка скупштина заказана за исти дан.

Последњих дана су страсти кулминирале међу демократама, јер се све већи број функционера противи томе да странка уђе у савез у којем ће бити Двери, а могуће је и Демократска странка Србије.

Wikimedia Commons

Није искључено да на седници Главног одбора они буду у већини и не изгласају одлуку да странка буде суоснивач „Савеза за Србију“, кажу извори и тврде да би се могло догодити да буде затражена и оставка Лутовца.

Напето и у „Савезу за Србију“, пошто је идеја да се на оснивачкој скупштини у свечарској атмосфери окупљенима обрате лидери странака које ће бити оснивачи, али та листа није још скројена.

Најспорније је управо присуство лидера Демократске странке, јер се до самог почетка скупа неће знати да ли је Лутовац добио већину у сопственој странци да се прикључи блоку, чији је иницијатор Драган Ђилас.

Неизвесно је и да ли ће се ту наћи и представници ДСС, са којима се последњих дана воде интензивни разговори да приступе савезу.

У „Савезу за Србију“ за сада нису спорни Народна странка, Левица Србије, Здрава Србија, Заједно за Србију, Покрет за преокрет, Синдикат Слога и Двери.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!