Прочитај ми чланак

НАПАДНУТ ЈЕДАН ОД ОРГАНИЗАТОРА ПРОТЕСТА Један од пет милиона у Новом Саду

0

Маскиране особе напале су једног од организатора протеста „Један од пет милиона“ у Новом Саду, студента Филипа Мартина, саопштено је данас из те организације.

Мартин је нападнут синоћ поред свог аутомобила, а непознате особе гађале су га лименком пива.

Он је случај одмах пријавио надлежној полицији која је утврдила штету, пише у саопштењу.

Организација „Један од пет милиона“ позвала је надлежне да хитно реагују на нападе којима се, како наводе, даје легитимитет за сваки наредни напад против неистомишљеника.

Из те организације подсећају да су грађани током протеста у петак на улицама Новог Сада били нападнути и гађани стакленим чашама.

Како је оцењено, напад на Филипа Мартина је доказ да се актуелна власт против неистомишљика у Србији бори искључиво насиљем.

У саопштењу се подсећа да је напад на Борка Стефановића у Крушевцу био повод за почетак протеста „Стоп крвавим кошуљама“ који су потом широм Србије прерасли у протесте „Један од пет милиона“.

У организацији „Један од пет милиона“ додали су да је „манир власти“ да се насиљем бори против неистомишљеника настављен нападима на организаторе протеста на локалу: Страхињу Ћирића из Неготина, Милана Благојевића из Житорађе, Марка Радуловића из Мајданпека, Владимира Петковића из Зајечара, као и на новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!