Прочитај ми чланак

Намећу нам СНС председника месне заједнице (ВИДЕО)

0

Izbor za Savete mesnih zajednica u opštini Doljevac koji je održan juče, napravio je haos u selu Perutina, jer je prvo došlo do intervencije policije na samom biračkom mestu, a onda su meštani sat vremena blokirali ulaz u zgradu Opštine Doljevac. I sinoć se određeni broj meštana okupio ispred iste zgrade u Doljevcu. Problem je, kako oni kažu, što im lokalna vlast nameće Savet u selu i predsednika Mesne zajednice i što im nije dozvolila da imaju svoje kontrolore. Ti izbori su samo kap koja je prelila čašu, jer oni već mesecima kubure sa vodom, poplava je srušila most, pa su bukvalno odsečeni od sveta. U opštini Doljevac, barem što se tiče izbora, tvrde da meštani ovog sela ne razumeju izborni sistem.

Све је почело још пре отварања бирачког места, када су мештани приметили да нема контролора које су они предложили, односно оних које су изабрали за листу која има подршку 90 одсто мештана села. Тврде да им локани СНС моћници намећу другу листу, која има свега десет одсто потписа мештана, јер је та листа њихова.

– Како нисмо у могућности да пратимо гласање, знамо унапред да ће СНС да подметне своје људе. То нисмо желели јер имамо своје кандидате – кажу мештани Перутине.

Због свега тога јуче су се окупили испред бирачког места, интервенисала је полиција, а затим је око педесетак мештана блокирало улаз у општинску зграду у Дољевцу.

– Не дају нам да бирамо кога ми желимо, већ нам намећу своје кандидате – прокоментарисала је Андријана Станојевић из овог села.

Секретар Општинске изборне комисије Гордана Цветковић каже да је она разговарала са окупљеним грађанима и објаснила им да је овај избор другачији од оних избора за одборнике.

– Видите, по закону, Изборна комисија има стални састав и он се верификује на Скупштини, а не према тренутним листама за Савете. У локалној скупштини већину има СНС – казала нам је Цветковић.

Она је додала да се инцидент десио пре отварања изборног места у овом селу, да је решен и да нема потребе да се избор понавља.

Е сад то што већина мештана не жели тај и такав састав Савета месне заједнице, то „закону“ није важно!

Они су најавили да ће се и данас окупити испред зграде општине.