Прочитај ми чланак

Начелник Алијиног штаба: Неће нацисти бити награђени са 50 посто територије БиХ

0

Како преноси N1, Халиловић изнео низ увреда на рачун српског премијера и министра спољних послова, за које је рекао да су последње особе које треба слушати када се говори о регионалној стабилности и миру

sefer-halilovic-foto-ap

ГЕНЕРАЛ и бивши начелник ратног штаба Армије БиХ Сефер Халиловић, после оштрих реаговања српских званичника на његову претњу да неће бити Републике Српске ако буде референдума, узвраћа да рат провоцирају они који инсистирају на референдуму.

„Нико разуман не жели сукоб. Али није морално, човек не може да пусти да нацисти буду награђени са 50 посто територије БиХ“, рекао је синоћ Халиловић за N1.

Каже да рат провоцирају они који позивају на референдум, они који заговарају отцепљење и не поштују БиХ и они који кажу да је БиХ виртуелна држава која не постоји.

„Рат провоцирају они који не поштују одлуку Уставног суда, рат провоцирају они који не поштују ни државу ни никога. Очигледно на тај начин скрећу пажњу са свог криминала и лоповлука на ове ратне теме“, рекао је Халиловић.

Он је такође рекао да је последњи човек који жели и тражи рат, да нико разуман не жели сукобе, а да његову изјаву треба схватити као упозорење.

Како преноси N1, Халиловић је изнео низ увреда на рачун српског премијера и министра спољних послова, за које је рекао да су последње особе које треба слушати када се говори о регионалној стабилности и миру.

Халиловић је раније запретио нестајањем Републике Српске ако референдум у РС буде спроведен јер, како тврди, то ће значити „распакивање“ Дејтонског мировног споразума и ступање на снагу Устава БиХ.

„Никоме не претимо, али никоме нећемо допустити да однесе и део БиХ без белаја“, рекао је Халиловић гостујући на ТВ1.

Уследиле су оштре реакције председника РС Милорада Додика, српског премијера Александра Вучића, шефа српске дипломатије Ивице Дачића, а српски премијер је поручио да Српска неће нестати.