Прочитај ми чланак

На скупу радикала Дарко Миличић тражио слободу за Шешеља (Видео)

0

Sport Kosarka Basketball Eurobasket 2007 Spain Spanija European

Нови Сад — Градски одбор СРС Нови Сад организовао је протестно вече – „Слобода Шешељу“ поводом одлагања пресуде Војиславу Шешељу која је била заказана за 30. октобар.

На скупу су говорили професор на Правном факултету у Новом Саду Слободан Орловић, познати српски кошаркаш Дарко Миличић, социолог Павел Домоњи и књижевник и песник Благоје Баковић.

Орловић је рекао да Хашки трибунал већ више од две деценије крши права Војислава Шешеља те да се данас навршило тачно 3.900 дана од када је он притворен у Хагу.

milicic

Кошаркаш Дарко Миличић је истакао да се у суседним земљама суседне земљама хашки оптуженици величају и постављају билборди са њиховим ликом, што није случај у Србији када се ради о Шешељу.

мILICIC2

Социолог Павел Домоњи је рекао да се слоган „Слобода Шешељу“ треба променити у слоган „Слобода Шешељу одмах“, а књижевник и песник Благоје Баковић је одрецитовао неколико својих песама од којих је, како је каза, неке посветио Шешељу и „његовој борби у Хашком трибуналу“.

milicic 12

Председник Градског подбора СРС и председник одборничке групе радикала у Склупштини града Новог Сада Ђурађ Јакшић је на крају протестног скупа истакао да верује да је „вечерашња скуп последња јавна манифестација коју у Новом Саду организује Српска радикална странка, а да на њој не присуствује Војислав Шешељ“.

(Танјуг)