Прочитај ми чланак

НА ГРАНИЦИ СРБИЈЕ И МАКЕДОНИЈЕ ускоро само једно стајање и један преглед

0

СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И МАКЕДОНСКОГ ПРЕМИЈЕРА У ПРЕШЕВУ

ПРЕДСЕДНИКСрбије Александар Вучић и премијер Македоније Зоран Заев разговарали су данас у Прешеву, на граници Србије и Македоније, о заједничком граничном прелазу.

Заев је на конференцији за новинаре са Вучићем рекао да данас почиње пројекат у којем Србија и Македонија желе да на граници имају само једну контролу и царину.

Он је рекао да ће то значити да ће грађани на једном месту и с једним стајањем моћи да пређу границу и преполове време чекања на граници између Србије и Македоније.

Заев је рекао да је ово још један пример великог пријатељства Србије и Македоније и да ће оно само расти и захвалио Светској банци на подршци пројекту.

Вучић је оценио да би обједињени прелаз подстакао људе да брже и лакше пролазе кроз територије Србије и Македоније и да би обе земље постале конкурентније.

„Наша је жеља да то урадимо и са осталима у региону. Али, нигде нисмо тако далеко отишли као у разговорима са Македонијом. Верујем да ће ово бити први такав прелаз који ћемо направити”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре и додао да је циљ да односи Србије и Mакедоније буду најбољи.

Заев је изразио жељу да се између две земље отвори још прелаза.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!