Прочитај ми чланак

МУДРОСТИ ТОМЕ МОНЕ: Председник и ми, његови следбеници

0

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, поново је изазвао пажњу јавности својом изјавом. Наиме, Момировић је на свом званичном Твитер налогу написао "да политика председника Србије и његових следбеника никада неће бити раздвајање народа". Чини се да власник "Моне" сматра да су политичари и министри "следбеници", који беспоговорно раде оно што им председник каже.

Момировић је у својој изјави рекао да на постоји друга опција осим сарадње за земље региона.

FOTO: Printscreen

“Нећемо дозволити да економски прогрес, остварен протеклих година, буде уназађен због великог притиска на приватни сектор, изазваног вирусом корона. Решили смо да Србију и цео регион одржимо изнад воде”, изјавио је Момировић.

Након што је ову вест “поделио” на свом Твитер налогу, Момировић је додао један занимљив, али и тужан моменат: написао је да је политика председника Србије и његових следбеника управо сарадња.

Следбеник је термин који се везује за неког ко прихвата идеје “духовног” оца и вође, што наравно није забрањено, али је поражавајуће да министар који води овако озбиљан ресор изјави нешто слично. Министар пре свега мора да буде одговаран и независан у раду, а своје симпатије према председнику да остави за неко друго време.

Његов коментар је изјавио лавину реакција на друштвеним мрежама, а ми преносимо неке од најзанимљивијих:

“Какви бре следбеници Томиславе, је ли то секта или Влада, која води државу, аман”, “Је л’ стигао Весић у Северну Митровицу?”, “Секта има следбенике”, само су неки од коментара грађана на Твитеру.

Подсетимо, Томислав Момировић постао је министар у новој влади Републике Србије, и води ресор грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, који је преузео од Зоране Михајловић. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду, како је сам причао, “била је то субота, а већ у понедељак је почео да ради у породичној компанији ‘Мона’”.

Томислав Момировић јавности је постао познат прошле године, када су његови родитељи и власници компаније “Мона” Нада и Ђорђе Момировић одлучили да бизнис препусте синовима Томиславу и Урошу.

Највише је ипак доспео у жижу јавности током пандемије коронавируса, када се у јавности жалио да му не иде бизнис и да ће морати да отпушта раднике.