Прочитај ми чланак

„Морамо“ оптужују: НАДА и Заветници немају намеру да руше Вучића у Београду

0

Иако су говорили да ће подржати намере опозиције да се у Београду смени режим Александра Вучића, представници НАДЕ и Заветника, у Градској изборној комисији гласали су вечерас против приговора које су поднели “Уједињени за победу”, “Ајмо људи” и “МОРАМО” због изборних неправилности, каже Радиомир Лазовић из Не давимо Београд и коалиције „Морамо“.

Како додаје, сви приговори опозиције су одбијени, између осталог и гласовима десничарских организација.

„Ово је јасан показатељ да ове организације седе на две столице и да заправо немају намеру да угрожавају напредњачку власт у Београду. Правни тим Не давимо Београд и коалиције „Морамо“ поднеће управном суду жалбе на одлуке ГИК-а“, каже Радомир Лазовић.

Подсећамо да су опозиционе организације поднеле велики број приговора због изборних неправилности који би, да су усвојени, водили понављању избора на местима где су се неправилности десиле.

Према проценама, било је довољно да се избори понове на 20 бирачких места како би листа „Ајмо људи“ прешла цензус и тако променила однос снага опозиције и власти у скупштини града.

С најновијом променом стране и стајањем уз напредњаке, НАДА и Заветници ће, према речима Радомира Лазовића, онемогућити да дође до промене власти у Београду.