Прочитај ми чланак

Лазовић пријавио претње смрћу: Лангура рекао да бих данас могао да будем убијен

0

Шеф посланичке групе Зелено-леви клуб, Не давимо Београд Радомир Лазовић изјавио је данас да је полицији пријавио претње смрћу које је добио од бившег посланика Српске напредне странке (СНС) Јанка Лангуре, али да од њих није добио никакав одговор.

„Данас је Видовдан, дан када је бивши посланик СНС-а Јанко Лангура најавио да бих ја могао бити убијен“, рекао је Лазовић новинарима у Скупштини Србије.Навео је да до данас нема сазнања да ли је против Лангуре покренут неки поступак због тих претњи, да ли је приведен на саслушање или разговор, али ни да га нико није обавестио да ли му је угрожена безбедност.

„А како да полиција заустави било шта, када та врста ширења насиља долази од политичара, од људи који су дубоко повезани са СНС, од њихових бивших посланика, садашњих посланика, највиших  представника попут премијерке или председника државе“, навео је Лазовић.

Упитан да ли се плаши за своју безбедност, казао је да се не не плаши.

„На неком личном нивоу и можда, али немам права да се плашим због тога што сам народни посланик, верујем да би ова држава морала да ме заштити“, рекао је Лазовић.

Навео је да ће са правним тимом одлучити да ли ће поднети приватну тужбу против Лангуре, а да до сада то није учинио јер је очекивао да ће полиција прва реаговати.

Подсетио је да га је Лангура и раније јавно вређао и претио му, а да га је након тога сачекао испред Скупштине Србије, где га је вербално напао.

„Чињеница да народног посланика због говора у Скупштини Србије сачекују чланови владајуће странке испред Скупштине је дубоко поражавајућа за наше друштво, не због мене, већ због тога шта грађани могу да очекују, уколико се народним посланицима праве сачекуше“, казао је Лазовић.

Позвао је полицију да реагује, а владајућу странку да „заустави своју машинерију“.