Прочитај ми чланак

Милош Јовановић (НАДА): У недељу ће Београд бити ослобођен

0

Председник Нове Демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић изјавио је да ће "у недељу на изборима Београд бити ослобођен" и да ће "странке које су се изјасниле за смену режима Српске напредне странке добити већину гласова".

Јовановић је за телевизију Нова С рекао да је опозиција и на прошлим изборима имала већи број гласова и да не не види како би СНС могла после 18 месеци да добије неке нове гласаче.

Јовановић: Само промене на свим нивоима

– Незадовољство је велико, то видимо на терену у разговору са људима и зато нас СНС медијски бомбардује. Осећају да се ствари климају. Имамо велику инфлацију, слом косовске политике коју је водио Александар Вучић, догађаје у Рибникару и Младеновцу и промене су неопходне – истакао је Јовановић.

Он је потврдио да је „коалиција НАДА спремна да буде део нове већине у Скупштини Београда“ и да „учествује у смени власти СНС-СПС“.

– Да поступимо другачије – било би неодговорно. СНС тлачи сопствени народ и режим мора да се развласти свуда где је то могуће. Ја сам истински националиста и истински демократа, знам шта је плурализам – ценио је он и додао да по одласку ове власти жели да „у слободној медијској дебати изнесе пред грађане све своје ставове“.

Јовановић је рекао да је свако ко је за одбацивање француско-немачког споразума по дефиницији против Вучића, „јер је он једини који га је прихватио“.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.