Прочитај ми чланак

Милош: Опозиционе странке које излазе на изборе су као овце које ће Вучић да ошиша

0

Нова ДСС је остала у блоку са ССП-ом и Заједно - сада и међу лидерима ваше струје имамо различите поруке: Ђилас неће позивати грађане на бојкот, он каже - утицаће да се смањи излазност у Београду" - откуд сад и око тога дисонантни тонови? На ова питања у јутарњем програму "Пробуди се" одговарао је Милош Јовановић из Нове демократске странске Србије (ДСС). Он се осврнуо и на то где гласачи Новог ДСС-а 2. јуна излазе а где не излазе на изборе.

Јовановић истиче да је опозиција могла под овим условима да добије власт, добила би је у децембру.

„Нема промил шансе да опозициа узме власт у Београду под овим условима. Озбиљна је разлика између Београда и других градова, јер се у Београду крађа већ десила. Жудим за тим да променимо изборни систем и да он буде већински. Цела парламентарна опозиција била је уједињена, а онда су неки под притиском Запда одлучили да прекрше реч. Опозициона странке које излазе на изборе иду као овце на клање, извињавам се што не желим да будем овца“ каже Јовановић и додаје да су и сви из Србије против насиља изашли на изборе у Београду, НАДА поново не би.

Лидер Новог ДСС-а упозорава да се наставља борба и до 2. јуна и од тада нарочито.

„Слоган опозиционих странкаа није „бирам борбу“ него „бирам мандате“. Притиска више нема, опозиционе странке које излазе на изборе неће добити ништа. Сви у парламентарној опозицији били смо сагласни до пре десет дана. Постоје две опције – да ли ће Шапић имати легитимитет да руши град или не. Најгоре је да изађемо на изборе као овце, да нас Вучић ошиша и да онда „блејимо“, рекао је Јовановић и додао да не зна да ли ће Саво Манојловић преузети њихове гласове нити га то занима.