Прочитај ми чланак

Нови ДСС и удружење ‘Ниш мој град’ излазе на изборе у том граду – БетаРС

0

Представници Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) и Удружења "Ниш мој град" најавили су данас да ће на предстојеће локалне изборе у том граду изаћи као коалиција "Уједињени - Нада за Ниш".

Посланица у Скупштини Србије и потпредседница Извршног одбора Новог ДСС Слађана Милетић изјавила је да су одлуку о изласку на изборе донели заједно на синоћ одржаном састанку.

„До суботе ћемо знати ко ће све бити у коалицији са нама. Удружење ‘Ниш мој град’ је наш стратешки партнер, али је десетак, петнаест удружења заинтеросовано да нам се придруже, као и три странке, док са још две странке преговарамо“, изјавила је Милетић.

Коопредседник Удружења „Ниш мој град“ Миодраг Станковић рекао је да одлуком о изласку на изборе грађанима шаљу поруку да имају разлог да изађу на биралишта јер имају могућност да гласају за једну одговорну коалицију, која ће, како је истакао, Ниш „извући из кризе у коју га је увалила актуелна власт“.

„Изборни услови нису никада били добри. Нису били добри ни 2020. године, ни сада, али за разлику од Београда у Нишу није на изборима у децембру било крађе“, изјавио је Станковић.

Он је казао да Нови ДСС и „Ниш мој град“ и даље инсистирају да им Министарство унутрашњих послова достави податке о броју бирача у Нишу 31. децембра 2022. године, на исти дан 2023. године и број бирача априла ове године, како би видели да ли има повећања броја бирача миграцијом из околних места.

Станковић је додао да су захтев за достављање броја бирача доставили МУП-у пре 40 дана, али одговор још нису добили.