Прочитај ми чланак

МЕТАК ТЕ ЧЕКА МЛАЂО: Штите ли тужиоци Стаменковић и Стајковац Добрицу Ристића…

0

После трагедија које су задесиле почетком маја Србију, помислило се да ће се целокупно друштво, а нарочито медији освестити, да ће се тужилаштво и полиција пренути из тиховања и неталасања, и да ће почети да раде свој посао реаговањем на сваку могућу претњу и назнаку насиља, не стрепећи како ће на то да реагује режим Александра Вучића.

У првим данима после незапамћене трагедије, оглашавали су се и полиција и тужилаштво изјавама да ће се максимално посветити борби против насиља, те да ће свака, па и најмања претња бити санкционисана.

Шеф Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић изјавио је да ће и најмање претећа порука на друштвеним мрежама бити проверена до краја, а то укључује утврђивање локације емитовања, претрес и хапшење.

Стаменковић је запретио и да особама које постављају претеће поруке прети вишегодишња казна затвора, а за најтеже облике је запрећена од две до 12 година.

Није Станковић прецизирао да ли то важи само за претње упућене режимским послушницима и јавним личностима из пожељне “опозиције”, или важи за све.

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић је доказ да ипак полиција и тужилаштво нису ту да штите сваког грађанина Србије, већ само оне који су подобни режиму или страним западним амбасадама. Ђорђевић је дакле, као неподобан и независан од Кристофера Хила, Едварда Фегусона и Анке Конрад, слободан за одстрел.

Већ месецима на друштвеним мрежама се скоро свакодневно Ђорђевићу упућују језиве претње. Најактивнији је извесни Добрица Ристић, за кога се лако може претрагом утврдити да је из Ковачевца код Младеновца, да је запослен у јавном предузећи Железнице Србије и да подржава и грчевито брани лик и дело Александра Вучића.

О његовим претњама је писано у текстовима “Ђорђевићу упућене језиве претње: Завршићеш у јендеку!” , “Млађи Ђорђевићу поново упућене претње: Ако преживиш…”, “Ђорђевићу се и даље свакодневно прети: Кад се враћаш из Русије? Метак те чека!”, поднете су пријаве Вишем јавном тужилаштву још пре више од три месеца и никакве реакције ни до дана данас нема.

А Добрица Ристић наставља са ужасним и отвореним претњама.

Ђорђевићев адвокат Ђорђе Шекуларац је још 28. фебруара поднео кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву- Тужилаштву за високотехнолошки криминал, тужиоцу Мирјани Стајковац, прва допуна са ургенцијом је поднета 13. марта, друга допуна са ургенцијом 23. марта и једини одговор из Тужилаштва је да је предмет прослеђен МУП-у како би се утврдило ко је “лице” Добрица Ристић(?!).

Ковачевац је на само тридесетак километара од Београда, нама је требало мање од 5 минута претрагом на Фејсбуку да видимо ко је и одакле је “лице”, па се постављају логична питања да ли је наша полиција толико неспособна или је Добрица Ристић заштићен и охрабрен да прети, а оправдано страхујемо и не само да прети.

Ђорђевић није миљеник ни режимских, ни “Шолакових независних” медија (што каже наш народ, “квари им игранку”) па се о претњама не извештава. Ђорђевић се не лиже се са невладиним организацијама, није национална ни сексуално нетрадиционална мањина, па нећете чути запомагање и грактање НВО, нити хистеричне подршке упућене са Н1, Нове, Данаса и сличних,нити захтеве држави да реагује. По свему судећи, неће бити ни реакције тужиоца Мирјане Стајковац и њеног надређеног Бранка Стаменковића. Што да их евентуална заштита живота једног опозиционара заустави у напредовању.

Ђорђевић је Србин и православац, на њега је сезона лова увек отворена.

У наставку прочитајте неке од претњи, па сами просудите у каквом друштву живимо и какви су нам они који би требало да нас штите.